Advanced Technology Days 11–Zagreb

U Zagrebu je 18. i 19. novembra 2015. održana, jedanaesta po redu, konferencija “Advanced Technology days”.

atd11-4

Imao sam predavanje na temu “Azure RMS i Office365”. Predavanje je održano prvog dana konferencije, u Dvorani 6, u Zagrebačkom Cinestar Arena centru. Govorio sam o tome kako je tekao razvoja RMS rešenja kompanije Microsoft tokom godina, od on-premises softvera do naprednog stand alone rešenja koje se vrlo lako može integrisati sa Office365 platformom. Prikazao sam nekoliko demoa, koja su publici pokazala kako da implementiraju RMS zaštitu u Office365 platformi i koriste je u Exchange-u online za zaštitu attachmenta, kao i za enkripciju kompletne e-mail komunikacije, u okviru kompanijskog domena, kao i van njega. Prikazao sam i da je takva dokumenta moguće koristiti na svim relevantnim uređajima koji postoje na tržištu, bilo da su to PC ili Apple računari, Windows phone, Android ili iOS. Zatim sam pokazao kako funkcioniše zaštita Microsoft Office dokumenata i za kraj prikazao kako je jednostavno zaštiti PDF dokumenta i koji su sve načini zaštite mogući.

 

Što se tiče utisaka sa konferencije, jedino što mogu da kažem je da je ATD11 jako ozbiljan IT skup i da je vidljivo da se organizator, Microsoft Hrvatska, svojski potrudio. Predavači koje sam upoznao su vrlo kompetentni u svojim oblastima, a kao korisna bih izdvojio predavanja koja su održali Hrvoje Kusulja, Renato Njirjak, Adis Jugo i Tomislav Lulić.

Na konferenciji sam učestvovao na poziv dragih kolega iz Zagreba, Tomislava Lulića i Romeo Mlinara, koji su bili odlični domaćini. Kao i Ljubo Brodarić, Vladan Strigo, Tomislav Tipurić, Domagoj Pavlešić, Marin Franković, Nenad Trajkovski… Zagreb kao grad je jako lep, a ljudi sa kojima sam bio u kontaktu prijatni i srdačni. Vrlo lepo iskustvo. 🙂

Evo i zvaničnog opisa predavanja na sajtu konferencije:

atd11-1

 

atd11-2

 

akreditacija

 

demo

 

atd11-3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s