Denis Mihić – Protecting your physical or virtual servers by using MS Azure Site Recovery

Jedno od posećenijih predavanja na ovogodišnjoj Sinergiji održao je Denis Mihić. Denis nam dolazi iz Bosne i Hercegovine, iz Mostara. Denis je jedan od osnivača i lead Hercegovina MSc ITPro user grupe. Za izuzetan doprinos u širenju znanja i pokazanu ekspertizu, Microsoft ga je prošle i ove godine nagradio titulom Microsoft Most Valuable Professional, za oblast Hyper-V.

Denisovo predavanje je pokrilo oblast korišćenaj Microsoft-ovih cloud servisa u cilju nesmetanog funkcionisanja datacentara.

WP_20151021_023 (2)

Azure Site Recovery (ASR) podržava oporavak od katastrofe svog sistema na  Windows Server 2012 R2 – HyperV okruženju na Microsoft Azure platformu što je native, ali sada je moguće uraditi zaštitu okruženja koje je bazirano na Vmware infrastrukturi i fizičkim serverima, a koristi Microsoft Azure kao Disaster Recovery target. Na ovom predavanju je prikazano šta je sve potrebno uraditi da bi se ovakav scenario uspešno implementirao, koji su preduslovi za sve to kao. Denis name je pokazao i “tips and tricks” stvari na koje moramo paziti prilikom implementacije. Kroz primeere iz višegodišnjeg iskustva na raznim projektima Disaster Recovery scenarija sa publikom su razmenjena iskustva, najčešće greške koje se dešavaju u tim scenarijima, na šta treba posebno obratiti pažnju kao i workaround scenariji kako izazove što pre rešiti da ne bi došlo do stvarnog Disastera prilikom testiranja istog.

WP_20151021_031

WP_20151021_034

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s