Saša Kranjac – Azure Multi-factor authentication

Saša Kranjac nam dolazi iz Slovenije, poznati je predavač na regionalnim konferencijama. Svoju karijeru je počeo na NT 3.5 operativnom sistemu i tokom 20 godina karijere je obavljao poslove sistem administratora, sistem inženjera, IT menadžera i konsultanta. U poslednjih par godina se intenzivno bavi Microsoft cloud tehnologijama, kao i tehnikama zaštite informacionih sistema. Na ovogodišnjoj Sinergiji je predavao o Azure multi-factor autentifikaciji i o tome kako se ovaj servis može iskoristiti za zaštitu Office 365 platforme.

_DJT9346 Microsoft Sinergija 15

MFA postoji već neko vreme u Microsoftovoj “oblačnoj” ponudi, ali je danas, sledeći nove trendove industrije i događanja na sigurnosnom polju, sve interesantniji i popularniji. Već besplatan uz Office 365 pretplatu i Azure(samo najvažnije opcije), Azure MFA omogucava podizanje nivoa sigurnosti podataka i aplikacija, kako u oblaku tako i On-Premises, uvođenjem dodatnog faktora autentikacije korisnika. Gubitkom ili krađom jednog faktora autentikacije korisnik je zasticen drugim.

Zanimljivo i privlačno za firme i korisnike jeste da je implementacija i administracija laka, te da nije potrebna obuka korisnika. Pruža mogućnost zaštite u mnogo scenarija: onlajn i IIS aplikacija, RADIUS, LDAP, VPN, RDP/VDI i ostalo. Suživot sa ADFS, prijava zloupotrebe, detaljan reporting samo su neke od mogućnosti Azure MFA.

CR7m0LaUcAAHN6c.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s