Na čemu testiram desetku?

Kako bi čitavo testiranje bilo što realnije, odlučio sam da Windows 10 probam na nekoliko uređaja. Evo i kojih…

1. Asus T100

Prilično dobar 2-u-1 uređaj, solidnih performansi i pristojne cene. Asus je u ovo čudo uspeo da spakuje Intel Atom Z3740 procesor na 1,33 GHz i 2 GB RAM-a. Na raspolaganju je i 32 GB skladišnog prostora. Spada u klasu ultraprenosivih laptopova, a ekran se, po potrebi, može odvojiti od tastature i nakon toga imate sasvim pristojan, lagani 10″ tablet. Što se baterije tiče, nakon ovih nekoliko dana testiranja, prezadovoljan sam činjenicom da može da izdrži puno radno vreme. I da ostane još malo baterije za igranje u prevozu, na putu od posla do kuće.

2. Lenovo Z710p

E, ovo je prava zver. 🙂 Lenovo je u ovaj 17″ model uspeo da smesti Intel Core i7-4700MQ procesor na 2.4 GHz, 8 GB RAM-a, zasebni nVidia grafički čip, a na raspolaganju je 1 TB prostora. Pravi multimedijalni laptop. Desetka na njemu prosto leti. Nema mu se šta zameriti, osim težine od 2.9 kg. (+punjač, +torba, +obavezno neki papir u torbi…) 🙂

3. Dobri stari desktop

Običan desktop PC, kakav većina korisnika poseduje, te je savršen kandidat za testiranje desetke. Core i3-2100 procesor na 3.1 GHz, 2GB RAM i HDD od 80 GB. Moram primetiti da se oseća usporenje u radu. Još 2 GB RAM-a bi mu itekako prijalo.

Evo i kako svi ti uređaji izgledaju…

Računarčići

Do sledećeg čitanja, pozdravlja vas S. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s